Держекоінспекція продовжує роботу в рамках швейцарсько-українського проєкту UCORD

🗓️30.04.2024 в онлайн режимі відбулось чергове засідання експертної групи з питань водопостачання, водовідведення та управління відходами в Сумській області у рамках співпраці з проєктом «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD. 🇨🇭Даний проєкт реалізовується за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва в чотирьох областях України, однією з яких стала Сумщина.

📈Сьогоднішній захід було присвячено обговоренню дорожніх карт, які визначать подальшу реалізацію планів в територіальних громадах Сумщини. Зокрема, йшлося про вдосконалення галузей💧 централізованого водопостачання, водовідведення та ♻️ управління відходами з урахуванням всіх потреб населення та з мінімальними ризиками для довкілля.

☝🏼У якості експертів від Державної екологічної інспекції у Сумській області виступали керівники відділів екологічного контролю водних ресурсів та поводження з відходами і небезпечними хімічними речовинами. 🌍 На їх думку, наразі дуже важливо спрогнозувати вплив запропонованих заходів на навколишнє середовище, та обрати найбільш екологічні і такі, які б відповідали українському й міжнародному природоохоронному законодавству.

📌Нагадаємо, наразі триває організаційний етап проєкту UCORD, а повна його реалізація запланована до кінця 2034 року.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці